artikel

Lasse har ordet

I valets slutskede ligger mycket av medias fokus på den kommande regeringsbildningen.

Vem som ska ha makten i Sverige de kommande fyra åren är en djupt allvarlig fråga. För oss handlar detta inte om vem om ska ha vilka ministerposter utan om vilken politik som ska föras.

Högeralliansen har gett tydliga besked om vad det är för politik som kommer att gälla om de får makten. Stora skattesänkningar, mest till de välbeställda ska finansieras av arbetslösa, sjuka och förtidspensionärer.

De vill ha en omvänd Robin Hood politik. De tar från de fattiga och ger till de rika.

Familjepolitiken skulle innebära en katastrof för jämställdheten och miljöpolitiken lyser med sin frånvaro. Gemensam egendom ska säljas till kapitalet och avregleringarna och privatiseringarna fortsätta.

Vi låter väljarna göra valet mellan höger och vänster och är det enda parti som ger ett tydligt ger besked; Vänsterpartiet kommer inte att samarbeta med något högerparti. Ett samarbete högerut innebär alltid att politiken drivs åt höger och detta kommer vi inte att medverka till.

Det är bekymmersamt att statsminister Göran Persson inte är beredd att ge samma tydliga besked till väljarna. Det framstår som ganska förvirrat att ena dagen hätskt angripa högeralliansen för deras politik och andra dagen öppna för ett samarbete högerut.

Många socialdemokratiska väljare måste idag vara ganska undrande inför dessa piruetter som inte kan tolkas på annat sätt än att ett fortsatt regeringsinnehav är viktigare än politikens innehåll!

Lasse Ohly

Dela den här sidan:

Kopiera länk