artikel

Till landets alla feminister!

Många undrar var jämställdhetsfrågorna tog vägen i årets valrörelse. Andra säger att ingenting har hänt. Visst kan man tycka att det är upp- och nervända världen när 50-talets ideal om hemmafruar och pigor kallas för jämställdhetspolitik.

För vänsterpartister är arbetet för ökad jämställdhet en självklarhet i det konkreta politiska arbetet. Vi har under de två senaste mandatperioderna fått genomslag för en feministisk vänsterpolitik inom alla politiska områden i riksdagen. 75 av dessa framgångar har vi samlat som ett feministiskt bokslut och som inspiration för kommande feminister och jämställdhetskämpar.

Rapporten är vänsterpartiets feministiska summering över mandatperioderna 1998 – 2006. Den visar tydligt att många segrar är vunna, och ger en stabil grund för det fortsatta feministiska arbetet. Det är med stolthet vi nu lämnar detta bokslut till vänsterpartiets listettor och kommande riksdagsgrupp, ett dokument som nog också kan intressera de flesta politiska feminister.

Hälsningar
Ulla Hoffmann och Ingrid Burman
riksdagsledamöter för Vänsterparitet

Dela den här sidan:

Kopiera länk