Vänsterpartiet får kvinnlig gruppledare

Alice Åström från Jönköpings län blir ny gruppledare för vänsterpartiets riksdagsgrupp. Hon har suttit i riksdagen sedan 1994 och arbetat i Justitieutskottet och Utrikesutskottet. Åström är partiets första vice ordförande och sitter i Kriminalvårdsstyrelsens styrelse.

– Mitt jobb blir att leda partiets arbete i en skarp och tydlig oppositionsroll. Vi kommer att lägga särskild kraft på jobb, jämställdhet, miljö och internationell solidaritet, säger Alice Åström, gruppledare och första vice ordförande(v).
Photobucket - Video and Image Hosting
Vice gruppledare blir Elina Linna från Södermanlands län. Hon valdes in i riksdagen 2002 och har arbetat i Socialutskottet.

I förtroenderådet ingår även partiordföranden Lars Ohly, Stockholms län, Marie Engström, Värmlands län, Peter Pedersen, Örebro län, samt två nyvalda riksdagsledamöter: Wiwi-Anne Johansson, Västra Götalands läns västra och Kent Persson, Västmanlands län

Kommentera