artikel

Vänsterpartiet får kvinnlig gruppledare

Alice Åström från Jönköpings län blir ny gruppledare för vänsterpartiets riksdagsgrupp. Hon har suttit i riksdagen sedan 1994 och arbetat i Justitieutskottet och Utrikesutskottet. Åström är partiets första vice ordförande och sitter i Kriminalvårdsstyrelsens styrelse.

Photobucket - Video and Image Hosting

– Mitt jobb blir att leda partiets arbete i en skarp och tydlig oppositionsroll. Vi kommer att lägga särskild kraft på jobb, jämställdhet, miljö och internationell solidaritet, säger Alice Åström, gruppledare och första vice ordförande(v).

Vice gruppledare blir Elina Linna från Södermanlands län. Hon valdes in i riksdagen 2002 och har arbetat i Socialutskottet.

I förtroenderådet ingår även partiordföranden Lars Ohly, Stockholms län, Marie Engström, Värmlands län, Peter Pedersen, Örebro län, samt två nyvalda riksdagsledamöter: Wiwi-Anne Johansson, Västra Götalands läns västra och Kent Persson, Västmanlands län

Dela den här sidan:

Kopiera länk