Arkiv 2010-2014

Kent Perssons vecka ur en Praoelevs perspektiv

Hej jag han heter David Eriksson och har varti prao hos Kent Persson vecka 11. I vanliga fall så går jag i 8an på Centralskolan i Norberg och bor i Karbenningby ungifär 14 km utanför.

Vi började måndan:11 åka till Västerås slott för att träffa landshövdingen för Västmanland Ingemar Skogö m.m. Vi åt god mat och pratade, Efter maten gick vi till ett annat rum för att diskutera infrastruktur Bredband, Telefoni och Tågtrafik bland annat. Det var intressant även fast jag inte förstod så mycket om vad de sa. Den största delen av diskussionern handlade om tåg och järnväg hur man skulle förbättra tiderna och minska antalet försenade tåg uppfattade jag det som.

Dag 2 Tisdagen 15 tog vi tåget till Stockholm från Avesta/Krylbo, i var framme vid ungifär 9.00. Jag har varit i Riksdagen en gång förut med min skolklass i 6an då hade vi rundvisning av en centerpartist vars namn jag inte kommer ihåg. Vi gick till Kents´arbetsrum i Chephalus. Där han läste mailen och berättade vad jag/vi skulle göra under dagen. Han gick på ett möte som dom inte tillåter prao elever på, de första 10min så läste jag en bok som jag hade med mig sen kom Kents personliga sekreterare Hans Welander. Vi gick och åt i riksdagens matsal/servering med några andra riksdagsmän. Det sista vi gjorde på dagen var att gå på Vänsterpartiets gruppmöte där de pratade om hur de skulle rösta på voteringen och saker som ska hända i veckan.

Onsdagen den 16. Idag hade Kent en debatt om försäljning av statligan företag, då läste, fikade och tittade på debatten, jag förstod inte så mycket om vad dem sa men det var ganska intressant ändå. Efter debatten så gick vi och åt i kaffeterian, sen var det dags för votering kl: 16.00 i kammaren. De var så mycket som dem läste upp så jag hängde inte med så bra men så mycket förstod jag att det röstades till Vänsterpartiet och Kents fördel i frågan om försäljning av statliga företag. Det sista vi gjorde var att gå ner till ett möte som handlade om trähus byggen, vi åt och dem pratade om hur vi ska kunna bygga energisnålare.

Torsdagen den 17. Nu sitter jag på Kents kontor och skriver hans veckobrev, om jag ska sumera veckan hittills så har den varit bra för att få en inblick om hur ledarmöter och Kent arbetar. Jag är nöjd med mitt val av praoplatts det har varit en bra och lärorik vecka. 😀

David Eriksson.

Dela den här sidan:

Kopiera länk