person

Johanna Ritvadotter

Sala

Kommunfullmäktigeledamot
Kommunstyrelseledamot
Ordförande i Vänsterpartiet Sala
Kandidat till kommunfullmäktige

Kontakt

Bekämpa barnfattigdom!

Johanna är 49 år, bor i Sala och är idag ledamot i kommunfullmäktige och i kommunstyrelsen samt även ledamot i regionfullmäktige. Johanna jobbade tidigare med drama och teater, främst bland barn och ungdomar, men är nu sjukpensionär. Detta med teater är, liksom litteratur, stora intressen. Johanna har lång erfarenhet av styrelsearbete och har engagerat sig ideellt i föreningar som Kvinnokraft - kvinnojouren i Sala, amatörteaterföreningen Cameleonterna och Sala Pride. Favoritfärgen är grön.

Varför är du vänsterpartist?

Vänsterpartiet är det enda socialistiska partiet som är verkligt feministiskt. Vi arbetar såväl utåtriktat som internt med frågorna. Vi har en stolt historia vad gäller HBTQ-politiken och har ofta varit först med att motionera om att stärka rättigheter för HBTQ-personer. Jag hade varit supporter länge innan jag gick med i partiet och ville dra mitt strå till stacken i valrörelsen 2010.

Varör kandiderar du till kommunfullmäktige?

Sala är hemma, jag har bott här i merparten av mitt liv. Självklart vill jag se ett Sala för alla — inte bara de rikaste. Jag vill se ett jämlikt och jämställt Sala, ett Sala som omfamnar mångfald. Det kan vara att bekämpa barnfattigdomen, att fortsätta diskussionen kring #metoo, att välkomna flyktingar, att funktionsrättsfrågorna hamnar högre upp på dagordningen, att utjämna skillnader så att invånare i Sala kommun i praktiken har samma möjligheter. Vänsterpartiet Sala har ett team som tillsammans kommer att jobba för allt det och mycket mer. Det vill jag vara en del av.

Vilka frågor brinner du för?

Min favoritsång är rättvisan; jämlikhet och solidaritet är viktigt för mig. Kultur- och HBTQ-frågor ligger mig nära och jag tycker att arbetet med jämställdhet och ett normkritiskt tänkande är mycket viktigt.