artikel

Styrars skola och Bellanderska förskolan hotas av nedläggning!!!

Insändare från Sala Allehanda 2005-09-21
Idag onsdag 21/9 ska barn och utbildningsnämnden träffas för att besluta om att fullfölja förvaltningens förslag om nedläggning av Styras skola, och Bellanderska förskolan. Genom nedläggningen kommer de redan stora barngrupperna i centrala Sala att permanentas. Vi i vänsterpartiet har vår åsikt klar. Inga fler nedläggningar! Storlekarna på barngrupperna inom skola och barnomsorg är fortfarande på tok för stora. När elevunderlaget minskar så kan vi äntligen få till stånd mindre barngrupper. Så väl forskare, personal, föräldrar och elever är rörande överens om att grupperna idag är alldeles för stora. Lyssna på dem i verksamheten!

Vänsterpartiet motsatte sig även kommunens tidigare nedläggningar av Salbo och Kumla skola. Vi anser att besparingar inte kan göras på vår framtid. I och med nyetableringar i kommunen så spekulerar många att det ska ske en större inflyttning till Sala, framför allt barnfamiljer. Var ska dessa familjer söka barnomsorg när kommunen lägger ner verksamhet. Ska vi om fem år bygga och öppna nya förskolor och skolor? Nedläggningar av verksamheten är kortsiktiga och kommer inte att få budgeten i balans. I tisdags 20/9 presenterade regeringen sin budget där Vänsterpartiet fått gehör för sina krav om mer pengar till kommunerna. Dessa pengar skulle ha kommit till kommunerna långt tidigare om Vänsterpartiet fått gehör för sin politik.

Vänsterpartiet kommer att fortsätta verka både i riksdag och i kommunen för att förskola och skola ska få utökade resurser. Vi tror på att Sala ska växa som kommun och ser därför det nödvändigt att satsa på framtiden redan idag! Släng förslaget i papperskorgen!

Joachim Nordlund ersättare i BUN i Sala (V)
Beatrice Björkskog (V)

Dela den här sidan:

Kopiera länk