artikel

Vår ordförande har ordet…..

Jag vill bilda en motståndsrörelse!

Idag är det måndag och jag är bara på humör för att skriva någonting negativt. Så får det bli. Jag ska bilda en motståndsrörelse.
Jag har ledsnat på att ha plånboken full med kontokort och guldkundskort, pluskundskort o.s.v. Jag har också ledsnat på att
få en massa direktadresserad reklam. Jag är sur på kopplingen mellan att vara pluskund och att tvingas på en massa onödig reklam.

Så här ligger det till. Jag är en frihetsälskande människa. Jag älskar ensamheten på en öde strand eller en fjällsluttning. Jag njuter av att få springa ensam i skogen med pannlampa på natten. Jag myser av att sitta för mig själv på tåget och bara titta ut genom fönstret på livet som rusar förbi. Det är också frihet för mig att ha lite pengar kvar på bankkontot när månaden är slut. Det är frihet att veta att det finns reserver att ta av om någonting oförutsett dyker upp eller om jag får lust att kosta på mig någonting viktigt.

Men nu är den här friheten hotad! I var och varannan butik jag besöker eller i samband med postorderaffärer så tilldelas jag ett plastkort. Dom vill att jag ska bli pluskund, guldkund eller förmånskund. En del butiker tar först en kreditupplysning på mig men sedan är det jag som måste sätta in pengar på kontot för att få ta del av extraerbjudanden och rabatter. Visst är det smidigt att bara uppge telefonnumret när jag köper en rulle stängseltråd på Lantmännen eller att lägga kortet på disken när jag köper nya batterier hos radiohandlarn.
Men det finns en baksida också!

Plånboken är full med plastkort. Det är jobbigt att hålla reda på dem och alla olika personliga koder.De måste bytas ut ibland och de kan gå mitt itu. Det kostar att ha pluskunder! Sedan kommer det en massa räkningar i slutet av månaden. Ofta kostar det mycket mer än jag hade tänkt mig. Det är svårt att förstå uppställningarna och det är omöjligt att kontrollera uträkningarna i efterskott. Det kostar skjortan att vara guldkund! Sedan dräller det in en massa reklam också med min adress på kuvertet. Och jag som har en klisteretikett med ”Ingen reklam tack!” på brevlådan. Nu kommer det en massa dyra och glättiga reklamtryck ändå. Det är väl ingen förmån med att vara förmånskund?

Nej, upp till kamp mot plastkorten. Ett kort räcker! Alla ska betraktas som pålitliga och likvärdiga kunder till dess att motsatsen har bevisats.
För mig är det frihet att få välja den butik eller leverantör som passar mig bäst för tillfället. Jag vill inte vara ”livegen” som s.k. förmånskund.
Det enkla och okomplicerade samhället är bra för frihetsälskande människor. Anslut dig till min motståndsrörelse mot plastkort! Hör av dig så skickar jag ett snyggt handgjort medlemskort i returpapp!
Nu har jag avreagerat mig. I nästa kåseri ska jag vara positiv till någonting. Detta är också en frihet som jag gillar! Att få skriva vad som helst och hur som helst beroende på sinnesstämningen för dagen.

Börje Svensson, ordf. (v) Sala

Dela den här sidan:

Kopiera länk