artikel

Ta hem svensk trupp från Afghanistan!

Svensk fredsbevarande trupp knyts allt närmare USA-koalitionens stridande ockupationstrupper i Afghanistan. När USA flyttar soldater till Irak ska britter fylla tomrummet medan svensk trupp ska ta över efter britterna. Sammanblandningen leder till allt fler attacker på hjälporganisationer och fredsbevarande, som den bombattack som nyligen tragiskt dödade en svensk soldat och sårade flera andra.
Trots detta vill alla riksdagspartier, utom vänsterpartiet, skicka fler soldater till Afghanistan. Men när fredsbevarande FN-trupp samarbetar med en krigförande part som USA, förlorar den sin trovärdigt och sina möjligheter att verka för freden, och Sveriges alliansfrihet undergrävs. Ta hem svensk trupp från Afghanistan!

Börje Svensson
Joachim Nordlund
Knut Pierrou
Marianne Pierrou
Bodil Hildemar
Vänsterpartiet Sala

Dela den här sidan:

Kopiera länk