artikel

Salabor till vänsterpartiets kongress i Göteborg 5-8/1 2006

Fyra medlemmar från vänsterpartiet i Sala deltar vid partikongressen i Göteborg torsdag-söndag den här veckan. Följ med och läs senaste nytt på vår hemsida! Var vaksam! Var beredd på att bevakningen i borgerlig media kommer att vara vinklad till partiets nackdel!!!
Vi börjar bevakningen med att intervjua Marianne Pierrou inför avresan:

Media målar upp bilden av ett ovanligt splittrat parti inför kongressen. Vad har Du för förväntningar på kongressen?

– Jag är inte alls oroad. Så här såg det ut även inför kongressen 2002 i Stockholm.

– Det blir som vanligt heta diskussioner, men sådant går alltid att hantera på kongressen. Vi brukar ha högt i tak i vänsterpartiet och då blir det tuffa debatter.

Några partiföreträdare har gått ut i media och förklarat att de tycker att partistyrelsen förslag till Valplattform innebär överbudspolitik, d.v.s. vallöften som vi sedan inte kommer att kunna infria. Vad tycker Du om det?

– Räknenissarna är skeptiska till konsekvenserna av partiets politik. Men det är ju kongressens uppgift att jobba med visionerna. Vi måste ha visioner för att kunna jobba med de konkreta kraven för vad vi vill åstadkomma med vår politik.

Valplattformen innehåller t.ex. förslag om 200.000 nya jobb, framför allt inom den offentliga sektorn, högre kvinnolöner och 6 timmars arbetsdag. Vilka krav är viktigast för dig?

– Det absolut viktigaste är kravet om flera arbeten. Vi måste skapa nya arbetstillfällen om vi ska kunna rädda den allmänna välfärden!

Vi önskar därmed Marianne och hennes glada medresenärer lycka till i Göteborg!

Fler nyheter kommer på hemsidan. Läs dem!
Börje S.

Dela den här sidan:

Kopiera länk