artikel

Lokal upphandling – någonting för Sala ?

Lagen om Offentlig Upphandling, LOU missgynnar småföretagare. Vänsterpartiet vill att Sala kommun utvecklar ett arbetssätt som uppmuntrar lokalt företagande och ger våra företag en chans att få vara med och lefverera varor och tjänster via s.k. direktupphandling!
Vid kommunfullmäktige i torsdags presenterade vänsterpartiet en motion som föreslår att kommunen ska utreda hur direktupphandling kan organiseras i Sala kommun för att på så sätt uppmuntra de lokala småföretagen.

På senare tid har ett antal representanter för företagare och olika politiska partier i Sala Allehanda och VLT ondgjort sig över att politiken missgynnar företagen.
Vänsterpartiet vill med den här motionen visa att det finns mycket vi kan göra även inom det ramverk som lagarna ger oss. Gör det!

Läs hela motionen i bifogad fil!

Dela den här sidan:

Kopiera länk