Arkiv 2004-2009

Information från www.lo.se

LO manifesterar mot försämringar i a-kassan 14 december. Det jäser runt om i landet. Många medlemmar inom LO-förbunden hör av sig till LO och vill protestera mot högerregeringens förslag på försämringar av den svenska a-kassan. Massor av olika manifestationer och aktioner kommer därför att genomföras.
Den 14 december blir det manifestationer mot nedmonteringen av den svenska a-kassan, i Stockholm, Göteborg, Malmö och flera andra platser.

– Det finns ett raseri bland våra medlemmar och LO ska göra allt vi förmår för att få regeringen att ompröva sina planer på försämringar i a-kassan. Manifestationen den 14 december är ett uttryck för detta, säger LOs ordförande Wanja Lundby-Wedin.

Drabbar de mest utsatta
Högerregeringens planerade försämringar i arbetslöshetskassan är djupt orättfärdiga, med högre avgift till en lägre ersättning. De drabbar dem som är mest utsatta och har låg lön. De drabbar kvinnor och deltidsarbetande hårdare. Värst slår det mot dem som är arbetslösa genom lägre ersättning, risk för utförsäkring samtidigt som de får högre avgift och höjd skatt. Regeringens förändringar av a-kassan är ett försök att ställa arbetande mot arbetslösa.

Protesterna sker nu på alla nivåer. Många medlemmar i LO-förbunden hör av sig och många artister frågar om de kan hjälpa till. Räkna därför med att det kommer att finnas många duktiga artister med som underhåller runt om i Sverige på de olika manifestationerna.

Många artister vill vara med
Manifestationen i Stockholm den 14 december blir under lunchtid på Mynttorget. Den startar 11.00 och håller på till 12.30.
Artister underhåller från klockan 11.00. Listan kommer att fyllas på, men de artister som redan är klara, med reservationer för ändringar, är Py Bäckman, Gospelkören Consensus, Janne Åström, Sanna Carlstedt, Plura och Carla från Eldkvarn, Stefan Sundström och Zinat. På kvällen blir det fackeltåg.

Men redan nu har manifestationer av olika slag arrangerats och fram till den 14 december gör LO-facken runt om i landet en rad aktiviteter för att öka trycket i frågan och pressa på högerpolitikerna; manifestationer, namninsamlingar, flygbladsutdelningar och uppvaktningar av borgerliga riksdagsledamöter.

 

Aktiviteter i Västerås

Manifestation 14 december

Samling vid Fiskartorget klockan 18.00. Avmarsch kl 18.30. Manifestation på Sigmatorget klockan 19.00.

Mer information på www.lo.se

Dela den här sidan:

Kopiera länk