Arkiv 2004-2009

Gunnel Söderström

Budgetförslagens behandling i Kommunstyrelsen, 30 okt -08
Så var det gjort. Genomgången av vårt budgetförslag blev inte lika lång som Tommy Johanssons genomgång av (s) budgetförslag. Vi hade valt att koncentrera våra prioriteringarna på ett fåtal angelägna punkter, så det var enklare att presentera..
Självklart fick vi en del frågor innan vi ajournerade oss för gruppdiskussioner.

 Det var enkla frågor att besvara. En man från majoriteten kackade i eget bo. Genom att ifrågasätta att vi hade satt resultatmålet till 2% när vi inte nådde upp till det. Ironiskt nog hade majoriteten och socialdemokraterna också gjort det, dock med sämre resultat än i vårt förslag. Jag kände mig stolt över vårt förslag. Vi behandlades med respekt. Det känns bra.     

  Bo Kallerman påpekade att Socialdemokraternas förslag var väldigt likt deras och att det innebar att vårt förslag egentligen var det enda verkliga oppositionsalternativet. Han menade också att oppositionspartierna mycket väl skulle kunna komma med sina förslag först, så att de goda tankarna där lättare skulle kunna vävas in i deras förslag. Jag instämde i tankegången eftersom jag menar att det är angeläget att vi har en dialog som är konstruktiv istället för att som nu egentligen bara ha låsta positioner. Det goda med revideringen av majoritetens föslag var att några av våra tankar anammades.

Nästa år kommer antagligen budgetprocessen att se annorlunda ut. Det kommer att beslutas i december.     Eftersom det kommit ännu en  prognos när det gäller skatteintäckternas nedåtgående trend, behövde samtliga revidera sina siffror i förslagen. Ajournering skedde. Och efter lunch återupptogs arbetet. De nya förslagen presenterades. Samtliga med justeringar.    

Vårt förslag kan ni läsa här på hemsidan. Med kursiv stil har jag lagt till de förslagsändringar jag gjorde efter ajourneringen.  Inte helt oväntat var det majoritetens förslag som gick i genom. Samtliga socialdemokrater reserverade sig till förmån för sitt förslag medan jag reserverade mig till förmån för vårt förslag.

V__nsterpartiets budgetf__rslag X BH _ revidering_1.doc

Dela den här sidan:

Kopiera länk