Nyheter
Salabor på DÅK 2023

Distriktsårskonferens 2023

Förra söndagen, 22 januari, höll Vänsterpartiet Västmanland sin distriktsårskonferens (DÅK). Sala representerades av tre ombud och därtill deltog ytterligare fyra av våra medlemmar – som ersättare, revisor och valberedare.

Det blev en trevlig och givande dag på Folkets Hus i Surahammar. DÅK:en inleddes med parentationer över tre bortgångna medlemmar, bland andra vår egna kära Marianne Pierrou.

På förmiddagen hann vi även med separatistiska träffar och avtackning av regionrådet Hans Jansson. Två representanter för en lokal hembygdsförening var också på plats och visade en film, som bestod av en rad klipp inspelade på stålverket 1918. Till lunch serverades en vegetarisk lasagne.

På eftermiddagen vidtog konferensförhandlingarna. En ny distriktsstyrelse (DS) valdes. Där känner vi i Sala särskilt väl Albin Heleander och Bodil Hildemar. Bland de övriga besluten finns en ny ambitiös verksamhetsplan och tillhörande budget.

Mot slutet av konferensen höll Marta Aguirre – från partistyrelsen – en presentation och deltog i en diskussion om valrörelsen, sociala medier, valresultatet och Vänsterpartiets utveckling.

På bilden ser vi Olle Kvarnryd, Jens Gothilander, Rasmus Löfling, Lotta Johansson Arnqvist, Saga Ahl och Josefine Ekroos. Av konferensens närvarande salabor saknas Lena Burman på bilden.

Dela den här sidan:

Kopiera länk